App: Laat het internet voor je werken met IFTTT

Controle over je presentatie hoeft niet 3.0.
27/10/2012
Is LinkedIN het makkelijkste netwerk voor ondernemers?
25/11/2012
Show all

App: Laat het internet voor je werken met IFTTT

Gebruik je inmiddels zo veel online tools en apps die er zogenaamd voor zorgen dat je “beter en sneller” werkt, dat je te veel tijd kwijt bent met het managen en switchen tussen die tools? En dat terwijl veel van de handelingen simpel zijn en steeds terug lijken te komen. Voor dit soort problemen probeert IFTTT (IF This Then That) een oplossing te zijn en het gaat daarmee verder dan sociale netwerken!

Met IFTTT is het mogelijk om handelingen tussen de verschillende web-apps te automatiseren op basis van simpele (als dit, dan dat) regeltjes. Op dit moment is het mogelijk om het toe te passen op 56 online tools, maar regelmatig zullen daar extra mogelijkheden bij komen. Kijk daarom hier voor het meest recente overzicht. De meest in het oog springende diensten zijn Facebook, Twitter, LinkedIN, Dropbox, Evernote, Gmail, WordPress etc. Genoeg mogelijk dus!

ifthisthenthat-big

Omdat ik in eerste instantie dacht dat het te ingewikkeld was heb ik IFTTT links laten liggen, maar de kracht is juist in het feit dat het ongewoon makkelijk is. Dit is al te zien op het plaatje hierboven. Voor de “Trigger” selecteer je bijvoorbeeld eerst WordPress, ik wil namelijk voor elke nieuwe post een update op Facebook. IFTTT geeft dan direct een aantal gebeurtenissen waarop een actie kan plaatsvinden. Je klikt op de juiste gebeurtenis… et voilà! Je Trigger is gemaakt. IFTTT neemt je dan mee naar de apps waarop je wilt dat er vervolgens iets gaat gebeuren en ik selecteer Facebook. Ook na die selectie geeft IFTTT je weer de mogelijke acties die uitgevoerd kunnen worden. Ik selecteer het nieuwe bericht en geef aan hoe deze eruit moet komen te zien. Zo simpel is het maar om verschillende acties te automatiseren!

IFTTT neemt je moeiteloos mee

Hierdoor heb je dit in no-time onder de knie. Ook kan je door op de apps te klikken een aantal handige voorbeelden vinden hoe IFTTT gebruikt kan worden. Vaak is het mogelijk om verschillende diensten te integreren, maar het uitzoeken is vaak lastig en niet goed te onderhouden. Met IFTTT heb je een duidelijk overzicht van wat er tussen je web-apps gebeurt en kan je dit eenvoudig aanpassen!

Dropbox recepten

Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden vind je op deze pagina de meest populaire Dropbox acties. Deze zijn vervolgens met een enkele klik toe te voegen aan je eigen profiel. Gebruik jij ook IFTTT? Bijvoorbeeld voor dat bestand dat je naar de Google Drive van een project upload en automatisch ook in je Dropbox wilt hebben? Of voor berichten via email/Twitter/Google Talk naar aanleiding van een Google Calendar evenement? Laat dan weten welke recepten jij allemaal hebt uitgekookt!

Origineel gepubliceerd op mijn blog, Entrepreneur 3.0.

Youri van Dijk
Youri van Dijk
Business Intelligence consultant. Msc. International Business met een master gericht op ondernemerschap. Verliest wel zijn haren, maar leert graag nieuwe streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *