Hoe verander je het screenshot van een YouTube filmpje?

Legitimiteit creëren door ondernemers op Twitter
13/06/2014
Verborgen bestanden weergeven in Mac OS X Yosemite
11/01/2015
Show all

Hoe verander je het screenshot van een YouTube filmpje?

Google heeft recent het ontwerp van YouTube aangepast en daarmee is de procedure om een ander screenshot voor je filmpje te selecteren iets veranderd. Overigens noemt YouTube dit geen screenshot, maar een miniatuur.

De Creator Studio van YouTube

Ga allereerst naar YouTube zelf en login met het juiste account. Vervolgens ga je met de muis naar je profielfoto, rechtsbovenin en dan verschijnt het volgende menu:

YouTube Creator studio menu item

Selecteer de nieuwe “Creator Studio” en ga vervolgens naar het videobeheer. Dit selecteer je in het menu aan de linkerkant. Vervolgens krijg je een overzicht van je video’s en is er de optie om de video’s te bewerken. Klik op de knop bewerken bij de video waarvan het screenshot veranderd moet worden.

Een YouTube video bewerken om het screenshot te veranderen

 

De YouTube video bewerken in videobeheer

Tijdens het bewerken van de video geeft Youtube 3 mogelijke screenshots, deze staan direct naast de afbeelding van de huidige video. Wanneer hier een goede optie tussen staat kan je een van deze 3 opties selecteren. Wanneer je toch liever een ander screenshot hebt geeft YouTube de mogelijkheid om een eigen screenshot te uploaden. Klik hiervoor op de knop “Aangepaste Miniatuur”, de afbeelding mag maximaal 2Mb zijn. Kies nu de afbeelding die je als screenshot (of miniatuur) wilt gebruiken en upload deze. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan!

Youtube Screenshot of miniatuur aanpassen

Youri van Dijk
Youri van Dijk
Business Intelligence consultant. Msc. International Business met een master gericht op ondernemerschap. Verliest wel zijn haren, maar leert graag nieuwe streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *