KeyRocket: Keyboard shortcuts voor Gmail

Onbeleefd op Twitter
02/12/2012
DE kans om Linux te proberen!
18/03/2013
Show all

KeyRocket: Keyboard shortcuts voor Gmail

Volgens Robertson Mcllwain van KeyRocket bespaard een gemiddeld persoon 2 seconden met het gebruiken van een keyboard snelkoppeling in plaats van een muisactie. Toegegeven. Ctrl + A , Ctrl + C is een stuk makkelijker en sneller dan (waar zit het ook alweer….) Bewerken -> Alles selecteren en Bewerken -> Kopiëren met de muis. Maar wat maken die 2 seconden nu uit? Het wordt een ander verhaal wanneer Robertson ook verteld dat je per 8 uur op de pc zo’n 30 minuten kunt besparen. Dan is het misschien niet eens zo’n slecht idee om hier wat aandacht aan te besteden.

Keyboard Shortcuts?

Als je eens kort nadenkt, hoeveel snelle toetsencombinaties ken je?

Welke gebruik je vaak?

Wist je dat veel shortcuts universeel zijn?

Zo stond ik deze week nog bij iemand met een nieuwe iMac die niet wist hoe hij nu een document af moest drukken. Cmd + P bleek de oplossing (Windows: Ctrl + P).

Leer keyboard shortcuts voor Gmail met KeyRocket

Gmail zit vol handige sneltoetsen om het verwerken van je dagelijkse email nog makkelijker te maken, maar hoe onthoud je al die combinaties? KeyRocket is de beste manier om shortcuts te leren. Installeer de Chrome extensie en start direct!

Via een pop-up in je scherm laat KeyRocket weten welke sneltoets je had kunnen gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw bericht wilt sturen klik je op “Compose”, nu verschijnt er een pop-up met de melding dat je ook “C” had kunnen toetsen. Met een beetje geluk onthoud je dat voor de volgende keer. Hetzelfde geldt voor Reply (R) en Reply All (A).

Wil je niet aan de hand genomen worden? Of vertrouw je KeyRocket niet met de data van wat je aan het intoetsen bent (niet bedoeld om af te schrikken)? Toets dan gewoon eens “?” in een Gmail venster en je krijgt een overzicht van alle beschikbare shortcuts.

Alleen voor Gmail?

Niet helemaal. KeyRocket is ook te installeren in Windows en leert je de snelkoppelingen in o.a. Windows zelf en Office. Maar het slechte nieuws is dat Keyrocket voorlopig alleen werkt voor versies van Office en Windows in het Engels, Frans, Duits, Portugees, Russisch en Spaans. Wanneer je dus een Nederlandstalige versie hebt is het nog even tanden bijten tot de vertaling er is. Meer weten, bekijk dan de introductievideo of ga naar de website van Keyrocket.

Youri van Dijk
Youri van Dijk
Business Intelligence consultant. Msc. International Business met een master gericht op ondernemerschap. Verliest wel zijn haren, maar leert graag nieuwe streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *