Is LinkedIN het makkelijkste netwerk voor ondernemers?

App: Laat het internet voor je werken met IFTTT
20/11/2012
Onbeleefd op Twitter
02/12/2012
Show all

Is LinkedIN het makkelijkste netwerk voor ondernemers?

Social Media zoals LinkedIN kan een belangrijke bron van omzet zijn voor de startende ondernemer. Volgens een onderzoek van zzpbarometer.nl onder 1,477 ZZP’ers haalt in ieder geval een grote meerderheid van de ZZP’ers in Nederland omzet binnen via Social Media. LinkedIN is hierbij een belangrijk netwerk met een aandeel van bijna 50% van de omzet vanuit sociale netwerken. LinkedIN wordt gevolgd door Twitter (13,9%) en Facebook (7,6%). De ZZP’ers die niet online netwerken geven aan dit niet te doen vanwege het persoonlijke contact. Het resultaat is opvallend aangezien het onderzoek van een jaar eerder aangaf dat slechts 10% omzet haalde via sociale netwerken.

Ondernemen via Social Media groeit dus enorm in populariteit en lijkt effectief. Ook heeft LinkedIN daarbij het grootste aandeel. Ik vraag me daarbij af of dit komt doordat de ondernemers pas net Social Media omarmen. Tenslotte gaf een jaar eerder slechts 10% aan dat er omzet werd gehaald uit sociale netwerken. Waarom is Twitter niet minstens zo effectief? Wanneer je de verschillende marketing- en ondernemer-blogs in de gaten houdt wordt er niet vaak gerept over LinkedIN als belangrijk platform om omzet te genereren.

Is Linkedin het makkelijkst?

Wat vind je van de stelling: ”LinkedIN heeft de laagste drempel voor de ondernemer”? Is LinkedIN van de meest populaire Sociale Netwerken het makkelijkste om aan deel te nemen en onder de knie te krijgen?  Of biedt het platform meer of betere mogelijkheden om omzet te genereren dan andere sociale netwerken? Hoe haal jij omzet binnen via LinkedIN en waarom denk je dat andere sociale netwerken in dit onderzoek een relatief klein aandeel innemen?

Youri van Dijk
Youri van Dijk
Business Intelligence consultant. Msc. International Business met een master gericht op ondernemerschap. Verliest wel zijn haren, maar leert graag nieuwe streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *