Een Twitter Consumer Key en Consumer Secret maken in 3 stappen

Een klassiek voorbeeld van negatieve ruimte
De heilige graal in een logo ontwerp
12/03/2014
Legitimiteit creëren door ondernemers op Twitter
13/06/2014
Show all

Een Twitter Consumer Key en Consumer Secret maken in 3 stappen

Twitter maakt het er al een tijdje niet makkelijker op om Twitter te gebruiken buiten het platform zelf. Wanneer je Twitter wilt integreren met je eigen WordPress website willen ze eigenlijk dat je gebruik maakt van hun eigen widget.

Het nadeel is alleen dat je hun widget niet zo mooi aan je eigen website kunt aanpassen en dus gebruik je liever de Twitter functie in je WordPress template of installeer je een externe plugin. Vroeger kon je heel makkelijk met je Twitter account inloggen et voila! Maar tegenwoordig heb je een Twitter Consumer Key en Consumer Secret nodig om zulke plugins aan het werk te krijgen en nog verwarrender is dat Twitter deze codes inmiddels zelf API Key en API secret noemt. Genoeg om je af te laten schrikken zou je zeggen, maar het klinkt moeilijker dan het is.

De drie stappen naar een Consumer Key en Consumer Secret

Voor het gemak neem ik je even mee in de 3 eenvoudige stappen bij het maken van een Consumer Key (API Key) en Consumer Secret (API Secret).

  1. Twitter wil dat je je eigen “applicatie” aan gaat maken. Ga daarvoor naar https://apps.twitter.com/ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Maak een applicatie aan door op de knop “Create New App” te klikken. Niet te missen!

    Klik op Create New App om een Twitter Applicatie te maken

  3. Dan vul je de instellingen in. Geef je applicatie een naam, een beschrijving en vul de link naar je website in. Soms staat bij de instellingen van je WordPress plugin dat je een specifieke callback URL in moet voeren. Zie je die niet staan dan kan je dit veld leeg laten. Ga onderaan de pagina akkoord met de voorwaarden.Bij de Twitter applicatie instellingen voer je een naam, beschrijving en url van je website in.

Dit is alles wat je hoeft te doen. Op de volgende pagina staan onder het tabblad “API Keys” de codes die je nodig hebt. Verwarrend is dus even dat Twitter de Consumer Key tegenwoordig API Key noemt en Consumer Secret heet API secret, maar je kunt deze codes kopiëren en plakken naar je WordPress plugin. Een kind kan de was doen.

De Twitter Consumer Key (API Key) en Consumer Secret (API Secret) staan onder het tabblad API Keys.

 

Youri van Dijk
Youri van Dijk
Business Intelligence consultant. Msc. International Business met een master gericht op ondernemerschap. Verliest wel zijn haren, maar leert graag nieuwe streken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *